kurser på järfälla Brukshundklubb

grundkurser

valpkurs

På valpkursen får du lära dig grunderna för hur inlärning fungerar.
Valpar har en inbyggd nyfikenhet och spontanitet, som vi använder oss av, när vi leker in momenten.
På valpkursen lägger vi grunden för er vardagslydnad.

Vi tränar exempelvis på...

• Kroppshantering för att klara av att bli undersökt, klippt, schamponerad mm
  • Kontaktövningar som bygger upp er relation och leder till en fin följsamhet, vi övar exemlepvis på att gå i koppel.
  • Din valp får öva på att ta det lugnt i olika miljöer och situationer.
  • Du får grunderna till en bra inkallning.
  • Du och din valp får öva på att hälsa fint och inte hoppa.
  • Ni får också bra aktiveringsövningar med er till vardagen i Stockholms stad.
  • Ni får möjlighet att vara i en flock med andra valpar, som är en jättebra utmaning och träning i sig själv. Vi tränar bland annat på att inte hälsa på de andra valparna.

Vi pratar om ledarskap, hundens språk, stress och friskvård mellan övningarna. Du kommer att lära dig mer om miljöträning och mental aktivering i vardagen vilket ger en bra grund att stå på och du kommer få med dig verktyg som gör att ni kan fortsätta er träning hemma.

Du får dessutom möjlighet att ställa frågor och knyta nya kontakter med andra hundägare. Fler i familjen är alltid välkomna att vara med men dela gärna upp övningarna mellan er för att inte förvirra hunden då man lär ut på olika sätt och med olika signaler.

Valpar från 12 veckor* upp till 6 månader är varmt välkomna!

Cirkapris:
1200 kr medlemmar och 1400 kr medlemmar i annan SBK klubb (kan variera beroende på antal timmar och instruktör)

unghundskurs

Detta är en fortsättningskurs, det naturliga valet efter en avslutad valpkurs.
När valpen blir äldre kommer nya utmaningar! När valpen börjar få knäck i lurarna är det dags för unghundskurs.
Unghundskursen är en fortsättningskurs för dig som gått valpkurs eller lagt grunderna själv och vill jobba vidare och bygga på med nya övningar och mer störningar. Vi jobbar under denna kurs med den viktiga vardagslydnaden så som koppelträning, inkallning, kommunikation och följsamhet samt provar på olika aktiviteter som enklare spår och lite cirkuskonster och trix. Utöver kursplanen finns på unghundskursen utrymme för att anpassa kursinnehållet efter deltagarnas förkunskaper och önskemål.

Hundar från 6 månader upp till 18 månader är varmt välkomna!

Innehåll Unghundskursen :

• Kontakt och Följsamhet
  • Passivitetsträning
  • Koppelträning
  • Hundmötesträning
  • Inkallning och Stannaövningar
  • Nosaktivering
  • Stadga
  • Hanteringsövningar
  • Trix och cirkuskonster
  • Clickerträning
Cirkapris: 1600 kr för medlemmar och 1800 kr för medlemmar i annan SBK klubb (varierar beroende på antal timmar och instruktör)

specialkurser

Lydnads- och spårkurs

Kursen väner sig till dig som står i startgriparna att komma ut och tävla i spår och lydnad.

I både lydnaden och spåret kommer kursen att vara individuellt anpassad och utgå från vart ni befinner er i er egen träning.

Hundar från sex månader är varmt välkomna!

Förkunskaper: God allmänlydnad.

Pris: 1800 kr medlemmar och 2000 kr medlemmar i annan SBK klubb.