Aktuella kurser på järfälla Brukshundklubb.

HundGrund

Den populära kursen HundGrund med Rose Hedman från RM’s Hundcenter i spetsen kommer gå av stapeln i en intensiv version, en efterfrågad kurs som du inte får missa!

Varför ska du välja kursen HundGrund?
Kändes det som att du ville sjunka genom jorden när din hund gjorde utfall på promenaden igår?
Har den söta valpen helt plötsligt fått ytterst selektiv hörsel?
Har du problem med hundmöten?
Vill du lära dig mer om hur inlärning fungerar?
Vill du förstå hur du kan påverka din relation till din hund?
Tävlar du med din hund men får inte till det sista i samspelet och undrar vad det beror på?
Funderar du på att byta jobb eftersom hund är det bästa man kan jobba med? Det behövs fler dagis!

Vid första praktikens avslöjas övningen som gör allt möjligt. Nyfiken?
HundGrund är helt enkelt kursen för dig som älskar hundar och älskar att lära dig nya saker, oavsett om du är nybörjare eller landslagsmedlem!
Gör som över 1000 andra hundägare genom åren gjort och skaffa dig nya kunskaper, nya hundtokiga bekantskaper och utbilda dig och din hund tillsammans hos oss på Järfälla Brukshundklubb och Rose Hedman från RM’s Hundcenter!

Fredag 17/5 19:00-21:30
Lördag 18/5 09:00-ca 17:00
Söndag 19/5 09:00-ca 17:00

Pris:
1400 kronor (Medlem i Järfälla BK)
1600 kronor

LYDNAdskurs

Denna lydnadskurs går ut på att förbättra din relation och teamkänsla med din hund.

Vi kommer jobba utifrån dig och din hunds förutsättningar och hundens ålder så därför kan både valpar och vuxna hundar vara med!

Instruktör:
Madde Daleo

Tisdag 14/5 18:30-20:30
Tisdag 21/5 18:30-20:30
Tisdag 28/5 18:30-20:30
Tisdag 4/6  18:30-20:30

Pris:
1200 kronor (Medlem i Järfälla BK)
1400 kronor

DENNA KURS ÄR FULLSATT, vid anmälan kan man sättas som reserv.

Valpkurs.

På valpkursen får du lära dig grunderna för hur inlärning fungerar.
Valpar har en inbyggd nyfikenhet och spontanitet, som vi använder oss av, när vi leker in momenten.
På valpkursen lägger vi grunden för er vardagslydnad.

Vi tränar exempelvis på...

• Kroppshantering för att klara av att bli undersökt, klippt, schamponerad mm
  • Kontaktövningar som bygger upp er relation och leder till en fin följsamhet, vi övar exemlepvis på att gå i koppel.
  • Din valp får öva på att ta det lugnt i olika miljöer och situationer.
  • Du får grunderna till en bra inkallning.
  • Du och din valp får öva på att hälsa fint och inte hoppa.
  • Ni får också bra aktiveringsövningar med er till vardagen i Stockholms stad.
  • Ni får möjlighet att vara i en flock med andra valpar, som är en jättebra utmaning och träning i sig själv. Vi tränar bland annat på att inte hälsa på de andra valparna.

Vi pratar om ledarskap, hundens språk, stress och friskvård mellan övningarna. Du kommer att lära dig mer om miljöträning och mental aktivering i vardagen. Du får en bra grund som gör att er vardag kommer att fungera i en stad som Stockholm. Något som du kan bygga vidare på.

Du får dessutom möjlighet att ställa frågor och knyta nya kontakter med andra hundägare. Fler i familjen är alltid välkomna att vara med. Då är det bra att dela upp övningarna mellan sig. För att inte förvirra.

Valpar från 12 veckor* är varmt välkomna.

Instruktör:
Agneta Norén

Tisdag 23/4  kl 19.00-21.15
Tisdag  7/5    kl 19.00-21.15
Tisdag  21/5  kl 19.00-21.15
Lördag  15/6  kl 10.00-15.00
Nosaktivitet.

Pris:
1200 kronor (Medlem i Järfälla BK)
1400 kronor

Denna kurs har startat och nya datum för hösten kommer under sommaren, håll ögonen öppna!

*Valpen ska vara vaccinerad (DHPPi), vid funderingar rådfråga er veterinär.

Kursanmälan

• Här väljer du den kurs du är intresserad av att gå hos oss.

• Av försäkringsskäl krävs medlemskap i Svenska Brukshundklubben för att delta på våra kurser, under fliken "Om vår klubb" hittar du information om medlemskap.
  • Jag är medveten om att senast vid kursstart måste jag erlagt medlemsavgift och medhava medlemskort eller på annat sätt kunna styrka ovan.

Respektive kursavgift betalas in på klubbens Plusgiro 913783-7
Uppge namn vid inbetalning.