Aktuella kurser på järfälla Brukshundklubb.

Skyddshelg IGP med Gustaf!

10-11 augusti

Gustaf  Ebers kommer till Järfälla Brukshundklubb för att hålla i två skyddshelger.

Gustaf har figurerat i många år, såväl som träningsfigurant och som tävlingsfigurant på lokala prov och även som ett självklart val på de stora mästerskapen.

Missa inte detta tillfälle som riktar sig till dig med tävlingsambition inom IGP.

10-11 augusti kl 10:00-17:00
Pris med hund:
1300 kr medlemmar och 1500 kr medlemmar i annan SBK klubb.
Åhörarplats: 500:-

Kursen är fullsatt, välkommen att anmäla er som åhörare!

*Notera att anmälan är bindande och vid förhinder återbetalas ej avgiften, dock äger föraren rätt att sälja sin plats till ekipage med tävlingsambition.

Skyddshelg IGP med Gustaf!

7-8 september

7-8 september kl 10:00-17:00
Pris med hund:
1300 kr medlemmar och 1500 kr medlemmar i annan SBK klubb.
Åhörarplats: 500:-

Välkommen med er anmälan*!

Valpkurs.

På valpkursen får du lära dig grunderna för hur inlärning fungerar.
Valpar har en inbyggd nyfikenhet och spontanitet, som vi använder oss av, när vi leker in momenten.
På valpkursen lägger vi grunden för er vardagslydnad.

Vi tränar exempelvis på...

• Kroppshantering för att klara av att bli undersökt, klippt, schamponerad mm
  • Kontaktövningar som bygger upp er relation och leder till en fin följsamhet, vi övar exemlepvis på att gå i koppel.
  • Din valp får öva på att ta det lugnt i olika miljöer och situationer.
  • Du får grunderna till en bra inkallning.
  • Du och din valp får öva på att hälsa fint och inte hoppa.
  • Ni får också bra aktiveringsövningar med er till vardagen i Stockholms stad.
  • Ni får möjlighet att vara i en flock med andra valpar, som är en jättebra utmaning och träning i sig själv. Vi tränar bland annat på att inte hälsa på de andra valparna.

Vi pratar om ledarskap, hundens språk, stress och friskvård mellan övningarna. Du kommer att lära dig mer om miljöträning och mental aktivering i vardagen. Du får en bra grund som gör att er vardag kommer att fungera i en stad som Stockholm. Något som du kan bygga vidare på.

Du får dessutom möjlighet att ställa frågor och knyta nya kontakter med andra hundägare. Fler i familjen är alltid välkomna att vara med. Då är det bra att dela upp övningarna mellan sig. För att inte förvirra.

Valpar från 12 veckor* upp till 6 månader är varmt välkomna!

Instruktör:
Maria Tållheden

Torsdag 22/8     Kl. 19.00-21.15
Söndag  25/8     Kl. 10.00-12.15
Torsdag  5/9       Kl. 19.00-21.15
Torsdag  12/9     Kl. 19.00-21.15
Söndag   22/9     kl 10.00-13.15

Pris:
Pris: 1200 kr medlemmar och 1400 kr medlemmar i annan SBK klubb.

Medlemsavgiften betalas separat 550 kr, klicka här för medlemsregistrering hos Svenska Brukshundklubben och glöm inte att välja vår härliga klubb som just er klubb!

Välkommen med din anmälan!

*Valpen ska vara vaccinerad (DHPPi), vid funderingar rådfråga er veterinär.

Unghundskurs

Detta är en fortsättningskurs, det naturliga valet efter en avslutad valpkurs.
När valpen blir äldre kommer nya utmaningar! När valpen börjar få knäck i lurarna är det dags för unghundskurs.
Unghundskursen är en fortsättningskurs för dig som gått valpkurs eller lagt grunderna själv och vill jobba vidare och bygga på med nya övningar och mer störningar. Vi jobbar under denna kurs med den viktiga vardagslydnaden så som koppelträning, inkallning, kommunikation och följsamhet samt provar på olika aktiviteter som enklare spår och lite cirkuskonster och trix. Utöver kursplanen finns på unghundskursen utrymme för att anpassa kursinnehållet efter deltagarnas förkunskaper och önskemål.

Hundar från 6 månader upp till 18 månader är varmt välkomna!

Innehåll Unghundskursen :

• Kontakt och Följsamhet
  • Passivitetsträning
  • Koppelträning
  • Hundmötesträning
  • Inkallning och Stannaövningar
  • Nosaktivering
  • Stadga
  • Hanteringsövningar
  • Trix och cirkuskonster
  • Clickerträning

Instruktör:
Agneta Noren
Medhjälpare:
Elisabeth Bagger

Måndag 19/8  kl 18.30-20.45
Måndag  2/9   kl 18.00-20.15 OBS! Annan tid!
Måndag 9/9    kl 18.30-20.45
Måndag 16/9  kl 18.30-20.45
Lördag  28/9   kl 10.00-15.00
Måndag 14/10  kl 18.30-20.45

Pris: 1600 kr för medlemmar och 1800 kr för medlemmar i annan SBK klubb.
Välkommen med er anmälan!