Aktuella kurser på järfälla Brukshundklubb

specialsök röd kong

Nu har du chansen att gå en Specialsökskurs med Röd Kong för omåttligt populära och kunniga Camilla Van Tol.

Camilla har mångårig erfarenhet av specialsök. Hon var tidigare ansvarig för verksamheten mot specialsök på ett väktarbolag samt EU-certifierad och arbetade operativt på bla Arlanda med EDD hund. Arbetar idag på försvarsmaktens hundtjänstenhet som instruktör för soldater som ska arbeta eller vidareutbilda sig mot specialsök. Har egen uppfödning av springer spaniel som riktar sig till tjänstehundsverksamhet. Har dresserat flertalet sökhundar av olika raser till myndigheter både i Sverige samt utomlands.

Syfte och mål med kursen:
Vi går igenom grunderna av inlärning i sök på röd kong. Kursen är individanpassad. Vi kommer även titta på markeringar samt reglerna/upplägg i den nya tävlingsgrenen specialsök Röd kong.

Förkunskaper:
Kursen är individanpassad och har därför inga krav på hundens ålder men det är bra om din hund kan komma när du kallar in den!

Medlemmar i Järfälla Brukshundklubb har förtur.

Camilla Van Tol

23 och 24 maj, kl. 9-15

Antal platser med hund: 6
Antal platser för åhörare: 6

Pris med hund:
1 900 kr för medlemmar i Järfälla BK och 2 100 kr för medlemmar i annan SBK klubb.

Pris som åhörare:

30 april 2020

Bruks och igp lydnadshelg

Vi har fått förmånen att bjuda in Towa Lindh till Järfälla Brukshundklubb. Towa är inskriven i historieböckerna då hon 4 år i rad har vunnit SM i Skydd med sin Holländske herdehund Arko!
Hon kommer hålla kurs i lydnad, bruks eller IGP, så håll utkik för inom kort öppnar vi anmälan för kursen som hålls 13-14 juni!
Läs mer om Towa här och du kan lyssna på vad hon sa på Café Hundsnack på Stockholm Hundmässa här!

Towa Lindh

13-14 juni 2020

Pris med hund:
2 600 kr för medlemmar i Järfälla BK och 2 900 kr för medlemmar i annan SBK klubb.
Åhörare:

Fika ingår, ej lunch

Antal platser: 8
Åhörare: 5

20 maj 2020

lydnadshelg

Michelle Holmlund är med sin Border Collie Peak regerande världsmästare i Lydnad och vi har fått möjlighet att boka henne för en lydnadshelg på Järfälla Brukshundklubb under en helg i maj.

Kursen riktar sig till dig är i startgroparna och vill ut och tävla eller till dig som kommit en bit på vägen och vill finslipa moment. En viss förkunskap inom Lydnad som förare är ett krav. Michelle tränar och tävlar med hög ambition och har förmågan att se vad just ni som tävlingsekipage behöver utveckla.
Kursen är individanpassad!

Medlemmar i Järfälla Brukshundklubb har förtur.

Michelle Holmlund

Två heldagar 2 och 3 maj, kl. 9-16

Antal platser med hund: 6
Antal platser för åhörare: 4

Åhörare:
Fika ingår, ej lunch

10 april 2020

Nose work Fortsättning

Kursen är fullsatt och påbörjad!

För dig som vill aktivera din hund i nosarbete på ett enkelt sätt. Alla raser och åldrar är välkomna.
Vi arbetar med en hund i taget och hundarna är med i klubbstugan. Hund och förare bör ha genomfört en grundkurs i Nose Work eller motsvarande och kunna identifiera eukalyptus.
Kursens syfte är att utveckla hund och förare i utomhussök, innomhussök, behållarsök och fordonsök.
Kursen mål är att efter fem kurstillfällen ska kursdeltagarna kunna träna självständigt hemma och förbereda sig inför doftprov och tävling.

Ann Carlson

Tisdagar 18:30-20:00
10, 17, 24, 31 mars
7 april, avslutning med prov

Antal platser: 6

Pris:
1 300 kr för medlemmar i Järfälla BK och 1 500 kr för medlemmar i annan SBK klubb.

6 mars, 2020